Ik ben Richard van Ekeren, geboren in 1962 te Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in 1980 bij Estor studio school in Amsterdam Nooord.
Techniek
Schilderen en boetseren/sculp/ en (gemengde technieken / reproduceer in giethars ivm gitaarwerk). Ik schilder abstract lijn werk de laatste 5 jaar en gebruik daarvoor acrylverf/olieverf en schilder op papier en schilderijen en gitaren……
Elk stuk dat de kunstenaar maakt is uniek. Ik werk vrij dus (bijna nooit) in opdracht wat mij een grote vrijheid van werken geeft ……… en elk stuk wordt met rust gemaakt zonder tijdsdruk met veel plezier en spannende composities en uitdagingen tot een verrassend geheel.
Kunstwerken en stijlen
Mijn schilderijen zijn zowel figuratief als abstract en is een mix van emoties en blijft een tijdslijn beeld. Ik noem mijn stijl Earth-line Art …….. met als uitgangspunt ……. de strakke sier lijn.
Inspiratie
Mijn inspiratiebron is de natuur en fantasie , een bron die onuitputtelijk is!

KUNST VAN RICHARD VAN EKEREN